Laatste Nieuws

Uitslag trekking grote verloting 09-11-2018  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Uitslag trekking grote verloting gehouden op
09 november 2018 van vogelvereniging
Kunst in Vliegwerk” te Renswoude.

Prijs

Omschrijving

Lotnummer

Hoofdprijs

Ballonvaart 1 pers.

2357

1e

Waardebon van slager

3662

2e

Compressor

2468

3e

Boodschappenmand

1565

4e

Electr. Party pan

2437

5e

Bladblazer

1006

6e

Vogelvoederhuisje

3066

7e

Friteuse

2983

8e

Broodrooster

1908

9e

Waterkoker

2497

10e

Staafmixer

2871

11e

Bordspel Party & Co

3335

12e

Jenga Stapelblokkenspel

2288

13e

Stoomstrijker

2176

14e

Bezem

1155

15e

Bats

2962

16e

Blender

1896

17e

Snoeischaar

3954

18e

Voerbon Kleindierhandel Rozemeijer

1197

19e

Deodorantset Dove

1663

20e

Deodorantset Axe

3408


Wethouder Wijs maakt kampioenen bekend  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Voor veel vogelkwekers altijd een spannend moment, het moment waarop de burgemeester of de wethouder de kampioenen van de vogeltentoonstelling bekend maakt. Donderdagavond was het weer zover. Voorzitter Heino Schut van “Kunst in Vliegwerk ” heette wethouder Wijs en alle aanwezigen welkom, bedankte de inzenders, de adverteerders en hen die zich ingezet hadden bij de opbouw van de show. “Ja, de keurmeesters zijn lang bezig geweest. De laatste ging om 17.00 uur pas weg”, aldus Schut.

Wethouder Arnout Wijs was voor het eerst op een vogeltentoonstelling. Voor hem was het verrassend, zoveel soorten vogels. “Alles is nieuw voor mij en zulke mooie vogels” . De diamantduifjes waren bij Wijs favoriet, zo bleek later. Hij prees ook de aankleding van de show en vond het mooi dat de vereniging ook jeugdleden had.


Vogelshow 2018  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Leerzame avond voor vogelliefhebbers  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

De eerste avond in het nieuwe seizoen voor de leden van de Vogelvereniging “Kunst in Vliegwerk” was de tafelkeuring, ook wel babyshow genoemd. Waarom, omdat op deze avond door de vogelliefhebbers jonge vogels, die men dit jaar gekweekt heeft worden meegenomen. Tijdens die babyshow is er een keurmeester die de vogel uitvoerig bekijkt, op- en of aanmerkingen maakt en daar waar nodig aanwijzingen geeft.

Voordat voorzitter Heino Schut de aanwezigen welkom heette en blij was met toch veel ingebrachte jonge vogels, had keurmeester de heer M. Visser uit Ochten met z’n kennersoog al snel wat voorwerk gedaan in de verschillende kooien.

Toen voorzitter Schut de keurmeester eenmaal het woord gegeven had merkte hij meteen op: “Ik hoop dat u er wat van leert. Stel ook gerust je vragen”.

Visser wees op de aanwezigheid van enkele jonge kwartels en was blij verrast. “Die zie je niet zo veel meer op shows”. Direct ook kwam de problematiek van het inenten aan de orde en ontspon zich een discussie met enkele aanwezigen vogelliefhebbers. Visser was tevreden over het formaat van de kwartelhennetjes. Ook het voeden van deze dieren werd besproken, alsmede de tekening etc.


Boeiende lezing over Avifauna  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

De oktobermaand is bij de Vogelvereniging “Kunst in Vliegwerk”altijd de maand waarin een lezing op het programma staat. Maandagavond kon voorzitter Heino Schut tevreden zijn, de belangstelling voor de lezing was groot. Het was de heer S. van der Luit van Avifauna die een boeiende en interessante lezing gaf waarin vogels centraal stonden. Maar ook kijkt het bestuur op die avond gespannen uit naar de inschrijfformulieren die de leden indienen in verband met de komende vogeltentoonstelling begin november.

Van der Luit nam de vogelliefhebbers eerst mee naar Avifauna in vroeger jaren en dus passeerden er diverse accommodaties waarin vroeger vogels gehuisvest waren. En ja, er waren niet alleen maar vogels, zelfs kleine aapjes. Had men vroeger bijvoorbeeld 28 volières voor vogels, nu waren het twee grote volières met diverse vogelsoorten daarin. En bij Avifauna wordt nog steeds gemoderniseerd, zo wordt er gewerkt, zo bleek wel uit de lezing, aan een nieuwe volière voor Australische prachtvinken. Beelden van Edelpapagaaien, Rosé kaketoes maar ook van Pelikanen passeerden op het scherm. Van der Luit vertelde dat ze in die snavelzak wel zo’n 8 liter water kunnen opslaan en ook door hen gevangen vissen hebben nauwelijks kans om nog te ontsnappen.


>> Vorige 5